Avdelingsleder

Avdelingsleder

Vil du bidra til en tradisjonsrik virksomhets grønne skifte?

Vil du lede avdelingen som skal være spydspissen i vår satsing på bærekraftige fremdriftssystemer innen skipsfart?

Du vil være sentral i å realisere vår ambisjon om å ta en ledende rolle i det grønne skiftet i den maritime næringen. Detet skal vi oppnå ved å ta en signifikant del av markedet for hybride og helelektriske løsninger innenfor hurtiggående fartøyer i Norden og Europa.

Selskapets lav-og nullutslipps engineeringavdeling er ansvarlig for utviklingen av selskapets eget Power & Energy Management System (PEMS), digitalisering (datafangst og analyse) samt design og leveranse av integrerte kraftsystemer (batteri, kraftelektronikk, elektromotorer og styringssystemer) basert på komponenter og teknologi fra leverandører for maritim fremdrift.

I rollen som avdelingsleder vil du kombinere strategiske grep med operative oppgaver og ledelse av kompetente medarbeidere. Du vil bli del av et sterkt ingeniørfaglig miljø i Molde. Betingelsene er naturligvis konkurransedyktige.

Arbeidsoppgaver

  • Lede softwareutvikling for kontroll- og systemadministrasjon
  • Jobbe for standardisering av løsninger og sikre bedre prosjektgjennomføring
  • Sette strategisk retning for avdelingen
  • Personalansvar, inklusive personlig utvikling av medarbeiderne
  • Være avdelingens ansikt utad overfor alt fra kunder til konferanser og faglige fora
  • Deltakelse i prosjekter og utvikling av styringssystemer og leveranser av elektriske fremdriftssystemer vil være en sentral del av oppgaven

Bakgrunn og kompetanse

  • Høyere utdannelse innen relevant fagområde
  • Kompetanse innen utvikling av elektriske/automatiserings-/kontrollsystemer for styringssystemer (Software/PLS programmering)
  • Kjennskap til delsystemer og relaterte produkter som elektriske motorer / PM -maskiner, batterier, kontrollsystemer, PMS etc.
  • Flytende norsk og engelsk, både muntlig og skriftlig

Vi ser etter deg som har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, og er profilen som kan sette en visjon og motivere medarbeidere til å dra i samme retning. Du går foran med et godt eksempel ved å bidra til et produktivt og effektivt fagmiljø.

Arbeidsgiver: Bertel O. Steen Power Solutions Norway AS
Stillingstittel: Avdelingsleder
Søknadsfrist: 17.10.2021
Arbeidssted: Molde
Har du spørsmål?
Marius Halvorsen

Management Consultant, Yapril AS

Kariann Sandvik

Managing Partner, Yapril AS

Eirik Nesse

Director Business Development

Bertel O. Steen Power Solutions Norway AS

Bertel O. Steen Power Solutions (Bospower) forretningsenhet Marine utvikler, markedsfører og leverer kraft- og energisystemer for fremdrift av maritime fartøy. Selskapet har lang erfaring fra, og har en ledende markedsposisjon som leverandør av fremdriftsmotorer til krevende maritimt bruk som hurtigbåter, offshore vind og redningsfartøy o.l., basert på sin rolle som Nordisk distributør av motormerket mtu. Selskapets forretningsenhet Powergen leverer reservekraft- og energiløsninger til industri, datasentre og offentlige infrastruktur i Norden. Totalt har selskapet ca 130 ansatte fordelt på 7 lokasjoner i Norden.

Selskapet har ambisjon om å ta en ledende rolle innen det grønne skiftet i den maritime næringen, gjennom utvikling og leveranser av energieffektive batterielektriske og hybride fremdriftssystemer for mindre og hurtiggående fartøy. Selskapets lav-og nullutslipps engineeringavdeling er ansvarlig for utviklingen av selskapets eget Power & Energy Management System (PEMS), digitalisering (datafangst og analyse) samt design og leveranse av integrerte kraftsystemer (batteri, kraftelektronikk, elektromotorer og styringssystemer) basert på komponenter og teknologi fra leverandører for maritim fremdrift.

Yapril – Bertel O. Steen Power Solutions Norway AS – Avdelingsleder