BØ i VESTERÅLEN

Systemansvarlig kvalitet og bærekraft

En sentral stilling i næringen vi skal leve av etter oljen

Bestefaren til nåværende daglige leder, Eva Marie Kristoffersen, startet det som da het Egil Kristoffersen & Co tilbake på 1930-tallet.

Opprinnelig startet vi med hvitfiskforedling, men har gjennom årenes løp utviklet oss til å utelukkende drive med oppdrett av laks.

På høsten i 1966 tok vi dagens navn, Egil Kristoffersen & Sønner AS.

Gjennom vårt heleide datterselskap, Nordland Akva AS, som er lokalisert i Meløy har vi et topp moderne smoltanlegg.

Sammen med oppdretts- og slakteriavdeling i Bø i Vesterålen har vi derfor kontroll på hele verdikjeden fra smolt til slakteri.

Konsernet har hovedkontor og administrasjon i et helt nytt og moderne bygg i Jennskaret i Bø kommune, og totalt 79 ansatte fra 11 ulike nasjoner fordelt på lokasjonene.

Vi har gode finansielle muskler og en omsetning på rundt 600 millioner kroner i året.

Vi har et elektronisk kvalitetssystem, EQS, som ble tatt i bruk i 2018 og har gitt ut to bærekraftsrapporter i 2021 og 2022.

«Det er helt fantastisk å jobbe hos Egil Kristoffersen & Sønner! Først og fremst på grunn av de gode og kompetente folkene som er her. Det er en god tone mellom alle, uavhengig av hvilken avdeling de jobber på.»

Alle er kanskje ikke like pratsomme og omgjengelige som Sindre, og det er helt greit. Men vi tror de fleste setter pris på et arbeidsmiljø der man føler seg viktig, respektert og sett på tvers av avdelinger.

Til å komplementere arbeidsmiljøet vårt ser vi nå etter deg som liker å jobbe med datasystemer, databaser og tall, og gjerne dypdykker ned i dette. En av hovedoppgavene dine vil nemlig være å videreutvikle kvalitetssystemet for hele konsernet og hente ut rapporter på krav innen kvalitet, ESG og ulike sertifiseringer. I tillegg vil du ha kontakt med kunder fra hele verden, og bidra under revisjoner som gjennomføres av disse.

Det vil også være viktig at du evner å holde deg oppdatert på lover, regler og anbefalinger slik at du kan rådgi i kvalitets- og bærekraftsspørsmål.

Da god opplæring vil bli gitt forventer vi ikke at du kan kvalitetssystemet før du kommer til oss. Men du må være komfortabel med, og ha evne til, å raskt sette deg inn i det. Videre forutsetter vi at du, som oss, har en sterk etisk integritet. Vi skal aldri ta snarveier som går på bekostning av kvaliteten vi leverer, sikkerhet til de ansatte eller rapporteringen av hva vi driver med.

Som ansatt hos oss er du opptatt av å dele kunnskap og har et ønske om å bidra til utvikling og profesjonalisering. Du motiveres av vårt motto “Happy fish makes happy people” og er lojal til våre etiske standarder innenfor fiskevelferd og kvalitet.

Stillingen rapporterer direkte til daglig leder. Det vil derfor være kort vei fra idé til beslutning.

«Jeg liker at det er et veldig vidt spekter av arbeidsoppgaver. Jeg jobber både med det kommersielle, salg og drift. Man vet aldri helt hva man skal gjøre fra dag til dag.»

Bortsett fra det som allerede er nevnt ser vi for oss at andre sentrale arbeidsoppgaver vil være: 

  • Å videreutvikle system for internkontroll, virksomhetsstyring og kvalitet og sikre at bærekraft blir en del av det.
  • Være med på dokumentasjon av bærekraftsindikatorer og utvikling av rammeverk for aktsomhetsvurderinger i hele konsernet, særskilt innen innkjøp, og risikovurdering og gjennomføring av dobbel vesentlighetsanalyse.

Når det gjelder din erfaring og hvem du er som person er vi veldig åpne, men kanskje har du jobbet innen økonomi, jus eller IT tidligere? Eller så har du muligens nylig avsluttet et bachelor- eller masterstudie, og ser etter drømmejobben der du får jobbe i skjæringspunktet IT og virksomhetsstyring?

For å trives i stillingen må du nok være komfortabel med å jobbe både selvstendig og strukturert, og for å lykkes må du kunne uttrykke deg godt både på norsk og engelsk. Skriftlig så vel som muntlig.

I tillegg kan det nok hende at du, som Ruben, av og til ender opp med en arbeidsdag helt annerledes enn du så for deg når du kom på jobb.

Vi som bedrift vil gjøre vårt beste for å legge til rette for at du skal våge å utfordre det etablerte med nysgjerrighet og innsikt. Dersom alle ansatte gjør dét, mener vi mye av arbeidet er gjort for kontinuerlig utvikling og forbedring.

«Jeg liker at det er frihet under ansvar og til å styre dagene litt selv. I tillegg blir kvalitet alltid satt øverst. Jeg har tid til å sørge for at fisken faktisk har det bra, i stedet for å hele tiden jage profitt. At lønnen og pensjonen er konkurransedyktig er jo også viktig»

Å bo i Bø

Selv om Bø er en relativt liten kommune mener vi selv at det er veldig mange grunner til å bo her.

Av mulige fritidstilbud kan vi nevne fotballag, muligheter for å padle havkajakk, innendørs droneflyvning, volleyball, musikkorps for voksne, gospelkor, treningssenter, skyting osv.

Vi har gratis barnehageplass, ledig skoleplass for grunnskole, ledige boliger, en aktiv jeger og fisk-forening samt naturopplevelser rett ut av døren.

Dessverre har vi ikke det beste kollektivtilbudet i kommunen, det er derfor en forutsetning at du har tilgang på bil når du skal bo her.
Til gjengjeld kan vi friste med at du så godt som aldri må stå i bilkø, verken til jobb eller til butikken, og at du lader bilen gratis på jobb dersom du kjører el-bil.

Vi vet det kan være utfordrende å flytte på seg dersom man har partner som også trenger jobb. Dersom dette gjelder deg så håper vi at du utfordrer oss på nettopp dette.

Vi har god kontakt med både det offentlige og andre private bedrifter i regionen. Kanskje kan vi klare å finne en god arbeidsgiver til din partner også.

Om du tenker at denne stillingen er noe for deg håper vi virkelig at du søker.

Torgrim Sollid i Moloen People bistår oss i denne prosessen. Dersom du har spørsmål eller er usikker på om dette er stillingen for deg kan du kontakte han på tlf. 90 98 58 02, eller e-post torgrim@moloenpeople.no. En samtale med han er både konfidensiell og uforpliktende.

Play Video

Ikke klar for å søke ennå, men er interessert?

Søknadsfrist: 11. februar 2024

Kontakt
Torgrim Sollid
Senior Partner
torgrim@moloenpeople.no
+47 909 85 802

Systemansvarlig kvalitet og bærekraft – Egil Kristoffersen & Sønner – Moloen People