Er du den teknologi-interesserte koordinatoren som kan holde i vårt spennende arbeid rundt maskinlesbar håndskrift?

Skrifts-koordinator

Om stillingen

Arkivverket leter etter en engasjert, strukturert og teknologi-interessert koordinator til en sentral og spennende stilling med en anelse Da Vinci-koden-preg.

Liker du tanken på å jobbe tett på historisk materiale? Er du interessert i teknologi og kreativ i jakten på gode digitale løsninger? Er du over snittet glad i å strukturere, og interessert i å konvertere millioner av sider til strukturerbart og søkbart innhold? Da er det kanskje deg vi leter etter!

I Arkivverket er vi heldige. Vi forvalter nasjonens minne. I våre arkiver over hele landet finner du milevis med historiske dokumenter og andre kilder fra forvaltning, næringsliv og private. Hos oss jobber du midt i historien.

Nå jobber vi med å gjøre denne kulturarven tilgjengelig for alle gjennom å digitalisere og publisere kildene i Digitalarkivet.no – helst i strukturert og søkbar form.

Det er ikke bare-bare.

Arkivverket forvalter millioner av dokumenter med håndskrift og eldre skrivemaskin-skrift. Vi er allerede godt i gang i jakten på gode løsninger for konvertering av både håndskrift (HTR) og eldre maskinskrift (OCR). Vi tar i bruk algoritmer, frivillige entusiaster og vårt eget kompetente KI-team (kunstig intelligens). Vi samarbeider med eksterne fagmiljø, og ønsker å styrke oss som nasjonal kompetanseressurs på dette området.

Det er her vi trenger deg.

Vi leter etter en engasjert, teknologi-interessert og strukturert koordinator som kan holde i dette viktige arbeidet.

Du blir pådriveren og motoren som sørger for framdrift og fasiliterer prosesser.

Arbeidsoppgaver og våre forventninger til deg

 • Du må brenne for strukturering av store mengder data, og sammen med faglig sterke kolleger og fagmiljøer leter du etter de beste teknologiske løsningene.
 • Du vil ha ansvar for å koordinere arbeidet internt, og jobbe sammen med andre eksternt. Dette er også et område som det jobbes mye med internasjonalt, så her kan du engasjere deg i fagmiljøer og samarbeid over landegrenser.
 • Du skal drive prosesser. Dette innebærer blant annet koordinering og oppfølging av frivillige som hjelper til med maskinlæring. Du holder også i testing med arkivfaglige personer internt og eksternt.
 • Du holder i vår deltagelse og bidrag i eksterne prosjekter på området, gjerne sammen med forskningskoordinatorene våre.
 • Du forstår hvordan materialet skal presenteres så det får en merverdi.
 • Presse, publikum og forskningsmiljøer er interesserte i Arkivverkets arbeid på dette området. Du kan opplyse og engasjere og er systematisk og strukturert.
 • Du har interesse for håndskrift, arkiv og maskinlæring + OCR.

Ønskede kvalifikasjoner

 • Du har utdanning på bachelor eller master-nivå, gjerne innenfor teknologi, informasjonsforvaltning, arkivvitenskap eller innovasjon. Lang og relevant erfaring kan kompensere for krav om utdanning
 • Du har god teknologisk forståelse, og holder deg oppdatert på relevant IT-utvikling og digitalisering. Du må kunne sette deg inn i programmer som Transkribus, samt forstå våre teknologiske utfordringer, se nye muligheter og tolke resultater.
 • Du har kompetanse på store datamengder og strukturering av informasjon.
 • Du samarbeider godt og har gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig.  Du er strukturert og har erfaring med å fasilitere prosesser og prosjekter
Aksel Næss

Hva tilbyr vi?

Med denne stillingen tilbyr vi deg en mulighet til å være med å påvirke og utgjøre en forskjell. Dette er et unikt, nasjonalt arbeidsoppdrag! Hos oss får du jobbe med nasjonens minne, og gjøre det tilgjengelig for alle.

Vi er plassert i flotte omgivelser ved Sognsvann i Oslo. Foruten trim- og turmuligheter ved Sognsvann, har vi også et enkelt trimrom innendørs om du ønsker å trene litt i arbeidstiden. Vi har fleksibel arbeidstid med sommer- og vinterarbeidstid. T-banen stopper så og si ved døren, mens bussen ligger en liten spasertur unna.

Stillingen lønnes som seniorrådgiver ut i fra erfaring og kompetanse. Stilling som rådgiver kan i spesielle tilfeller vurderes dersom du har mindre erfaring og lønnes ut i fra kompetanse og erfaring.

Fra lønnen trekkes 2% innskudd til Statens Pensjonskasse.

Øvrig informasjon

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i samfunnet og det er et personalpolitisk mål for Arkivverket å oppnå en balansert sammensetning av personalet. Kvalifiserte søkere oppfordres derfor til å søke, uavhengig av kulturelle bakgrunn, alder, hull i CV eller funksjonsevne.

Opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf offentlighetsloven §25. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

For mer informasjon om stillingen er du velkommen til å kontakte fagdirektør Kristin Jacobsen på mobil 950 86 992.

Les mer om Arkivverket på vår nettside: www.arkivverket.no

Her kan du også lese en spennende reportasje fra A-magasinet som omhandler vårt spennende arbeid rundt maskinlesbar håndskrift:  Kunstig intelligens settes inn for å lese enorme mengder av landets håndskrevne dokumenter 

Om Arkivverket

Arkivverket tar vare på arkiver fra statlig og privat sektor. Vi leverer tjenester til offentlig forvaltning i form av standarder, regelverk, veiledning og tilsyn.

Vårt samfunnsoppdrag vil kreve store omstillinger i en digital tidsalder, der vi har mål om å ha effektive og selvbetjente løsninger. Vi skal både veilede arkivskapere og tilgjengeliggjøre Norgeshistorien for publikum. Vi er nasjonens hukommelse og nåtidens arkivvoktere.

For mer informasjon se www.arkivverket.no

Søknadsfrist

6. juni 2021

Arbeidsgiver

Kommune

Oslo

Omfang

Heltid

Varighet

Fast

Arbeidssted

Arkivverket – Skrifts-koordinator – Jobbnorge