Frantz er en norskutviklet teknologi for målrettet stillingsmarkedsføring. Teknologien sørger for at du som kandidat får presentert annonser som er relevante for deg. Ved å akseptere sporing fra oss, øker du sannsynligheten for at du mottar informasjon som er relevant for deg - og indirekte fjerner du støy i din netthverdag. Formålet med våre målinger er å gi våre kunder relevant informasjon om relevans og effekt av annonseringen.
Godta alle informasjonskapsler eller endre innstillinger?
Havforskningsinstituttet har nå ledig en 3-årig postdoktorstilling innen bioinformatikk. Arbeidssted for den som blir ansatt er Havforskningsinstituttet i Bergen, forskningsgruppe fremmed- og smittestoff.
Den som tilsettes vil bli en del av forskningsprosjektet Havets Helse, som studerer hvordan marin mikrobiell økologi blir påvirket av forurensing, som mikroplast og tungmetaller. I prosjektet er det stort behov for bioinformatikkompetanse for å kunne komplementere ny kunnskap innen mikrobiell økologi og metoder innen molekylær biologi.
For postdoktorstillinger ved Havforskningsinstituttet inngår 25 % pliktarbeid. Dette kan være oppgaver som for eksempel deltakelse i rådgiving eller bidrag til analyse og publisering av data fra andre prosjekter nært knyttet til Havets Helse.
Forskningsgruppe fremmed- og smittestoff består i dag av rundt 30 forskere og stipendiater. Gruppen er i stor grad involvert i vitenskapelige spørsmål og råd som instituttet arbeider med som nasjonal rådgiver. En av gruppens viktigste oppgaver er å studere forekomsten av fremmedstoffer og annen forurensning i marint miljø, samt å overvåke uønskede stoffer i sjømat. For å videreutvikle vårt nye prosjekt Havets helse, trenger vi ekspertise innen bioinformatikk, spesielt i forhold til marin mikrobiell økologi og antibiotikaresisents. Sjømaten du spiser skal være trygg, og våre kyst- og havområder skal være rene. Derfor kartlegger og overvåker vi fremmedstoffer, parasitter og bakterier i sjømat og miljø, og studerer forekomst og effekt av forurensning i norske kyst- og havområder.
Som postdoktor hos oss vil du delta sentralt i standardisering av metoder for identifisering av marin mikrobiota, antibiotika- og metallresistente gener. Dette innbefatter blant annet komparative genomanalyser og karakterisering av marine mikrobielle prosesser som kan påvirke blant annet sjømattrygghet. Det forventes at du også tar en ledende rolle i publisering av resultater i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter. Arbeidet vil foregå i samarbeid med andre forskningsgrupper og laboratorier på Havforskningsinstituttet som dekker en rekke fagområder.
Til denne tillingen søker vi en person med
Arbeidsspråket på Havforskningsinstituttet er norsk. Det å kunne kommunisere godt på norsk er en viktig forutsetning både for den ansatte og for instituttet. Vi legger til grunn at ikke-norskspråklige ansatte gjennomfører norskkurs i løpet av de to første årene av ansettelsesforholdet. Norskopplæring vil bli dekket av instituttet etter fullførte og beståtte kurs.
Vi på Havforskningsinstituttet er overbeviste om at personlighet spiller en rolle i hvordan man jobber, kommuniserer og trives på arbeidsplassen. Til denne stillingen ser vi for oss en medarbeider som
Havforskningsinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn. Havforskningsinstituttet er en IA-bedrift, og vi ønsker å legge forholdene til rette for søkere
med redusert funksjonsevne.
Dersom det finnes kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling, må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om kravene her.
For å synliggjøre at du ønsker å bli vurdert som søker med rett til positiv særbehandling ber vi deg krysse av for dette i jobbportalen når du søker.
Stillingen som 1352 postdoktor lønnes i samsvar med Hovedtariffavtalen i staten, avhengig av kvalifikasjoner.
Søknad sendes elektronisk via Jobb Norge. CV, vitnemål og andre relevante attester legges ved i søknaden.
Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.
Ønsker du flere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte forskningssjef Monica Sanden på telefon +47 970 11 654 eller e-post monica.sanden@hi.no.
Dette er historien vår.
Havforskningsinstituttet (HI) er ett av de største marine forskningsinstituttene i Europa, med vel tusen ansatte, en rekke forskningsfasiliteter og laboratorier av høy internasjonal standard. Hovedaktivitetene våre er forskning, rådgivning og overvåkning. Havforskningsinstituttet eier og drifter seks forskningsfartøy. Hovedkontoret vårt ligger i Bergen. Vi har også avdeling i Tromsø, og forskningsstasjoner i Matre, Austevoll og Flødevigen.
Havforskningsinstituttet skal være en ledende kunnskapsleverandør for å sikre en bærekraftig forvaltning av ressursene i de marine økosystemene, både nasjonalt og internasjonalt, og for hele kjeden fra hav til mat, inkludert det marine miljøet, fiskeernæring og trygg og sunn sjømat.