Frantz er en norskutviklet teknologi for målrettet stillingsmarkedsføring. Teknologien sørger for at du som kandidat får presentert annonser som er relevante for deg. Ved å akseptere sporing fra oss, øker du sannsynligheten for at du mottar informasjon som er relevant for deg - og indirekte fjerner du støy i din netthverdag. Formålet med våre målinger er å gi våre kunder relevant informasjon om relevans og effekt av annonseringen.
Godta alle informasjonskapsler eller endre innstillinger?
På NTNU jobber 8800 ansatte og 42 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
NTNU søker engasjerte medarbeidere.
Institutt for design i Gjøvik tilbyr en 100 % fast stilling som førsteamanuensis knyttet til fagområdet tjenestedesign tilknyttet instituttets studieprogrammer. Instituttet tilhører Fakultet for arkitektur og design ved NTNU.
Institutt for design underviser blant annet industriell design, grafisk design, interaksjonsdesign, tjenestedesign og webutvikling. Instituttet har også en strategisk satsning på forskning innen bærekraftig design, digital transformasjon og helse. For alle disse satsningene er tjenestedesign et sentralt fagområde. Se instituttets hjemmeside for mer informasjon.
Stillingen inngår i faggruppen som jobber med instituttets strategiske satsning «Samspill» som omhandler mennesker, organisasjoner og samfunn. Faggruppens faglige tilnærming er innen områdene tjenestedesign, tjenesteinnovasjon, strategisk design, co-design, relasjonell design, systemdesign og designmetodikk. Samspill tolker ‘tjenester’ bredt, og våre samarbeidspartnere inkluderer helse og velferd, transport, utdanning, byutvikling og innbyggermedvirkning m.m.
Du rapporterer til instituttleder.
Du må kvalifisere for stilling som førsteamanuensis knyttet til fagområdet tjenestedesign i henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger §1-4
Du må dokumentere relevant grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitet- og høgskolenivå jfr. forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom du ikke kan dokumentere dette, pålegges du å gjennomføre et godkjent kurs i universitetspedagogikk i løpet av to år etter ansettelse. NTNU tilbyr kvalifiserende kurs.
Dersom du ikke behersker et skandinavisk språk, er det en forutsetning at du innen tre år kan vise kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk på linje med trinn tre i kurset norsk for utlendinger ved Institutt for språk og litteratur ved NTNU.
Ønskede kvalifikasjoner:
I stillingen som førsteamanuensis (kode 1011) vil du normalt lønnes fra brutto fra kr 586 000 – kr 726 000 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønnen trekkes lovfestet 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Det er en forutsetning at den som blir ansatt kan være til stede ved og tilgjengelig for arbeidsstedet ved Gjøvik på daglig basis. Den ansatte må også påregne å holde kurs ved NTNU i Trondheim, Ålesund og Oslo.
Søknaden og beskrivelsen av de vitenskapelige arbeidene som skal legges til grunn for bedømmelsen skal foreligge på engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Hvis du har hatt permisjon eller annet avbrekk i din karriere, er det viktig at dette kommer fram i søknaden din slik at rekrutteringsgruppen kan ta hensyn til dette og at mengden av forskningen din kan være redusert som et resultat.
Søknaden må inneholde:
Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere innsatsen din, må du legge ved en kort redegjørelse for din medvirkning.
Ved vurdering av den best kvalifiserte legger vi vekt på personlig egnethet, din motivasjon for stillingen og dine pedagogiske evner og kvalifikasjoner. Vår vurdering vil bygge på dokumentert pedagogisk materiale, fremstillingsformer i de vitenskapelige arbeider, erfaring fra undervisning, doktorgrads- og mastergradsveiledning samt pedagogisk bakgrunn av annen art. Kvalitet og bredde vil bli vurdert.
NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA. Dette innebærer at vi legger spesielt vekt på kvaliteten og den faglige bredden dine vitenskapelige arbeider dokumenterer. Vi tar også hensyn til forskningsledelse og deltakelse i forskningsprosjekter. Vi legger størst vekt på dine vitenskapelige arbeider fra de siste fem år.
Søknaden din vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Aktuelle kandidater vil bli invitert til prøveundervisning og intervju.
NTNUs personalpolitikk vektlegger likestilling og mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. NTNU ønsker å øke kvinneandelen i sine vitenskapelige stillinger, og har en rekke virkemidler for å fremme likestilling.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
I henhold til offentleglova kan navn, alder, stillingstittel og bostedskommune bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved å kontakte instituttleder Ole Andreas Alsos (Trondheim), telefon: +47 915 44 825, e-post: ole.alsos@ntnu.no eller nestleder Emil Bakke (Gjøvik), telefon: +47 94 05 74 74, e-post: emil.bakke@ntnu.no
Søknaden og alle vedlegg sendes elektronisk via jobbnorge.no. Dersom du inviteres til intervju, må du ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål.
Søknadsfrist: 13.06.2021
NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
Institutt for design
Instituttet har to omtrent like store avdelinger i Trondheim og i Gjøvik. Våre avdelinger er spesialisert i industriell design, grafisk design og webteknologi. Begge avdelingene har ekspertise i interaksjonsdesign og deler en del forskningsinteresser innen helse- og velferdsteknologi. Designmiljøet anses som en link mellom mange teknologimiljøer på NTNU. I den rollen er instituttet opptatt av samarbeid på tvers av institutter og fakulteter. Avdelingen i Trondheim har tett samarbeid med arkitekturmiljøet i utdanning og forskning. Avdelingen i Gjøvik har tett samarbeid med ulike fagmiljø innen datateknologi og informatikk. Nasjonalt har instituttet utstrakt samarbeid med norske industribedrifter. Institutt for design er et av fire institutter ved Fakultet for arkitektur og design.