Et levelig fastlegeliv

DET GODE LIV SOM LEGE FINNER DU I GILDESKÅL!

Eller scroll videre og sjekk mulighetene i Gildeskål

Kom til oss!

Gildeskål kommune har en ledig legehjemmel. Derfor ønsker vi deg velkommen til å bli vår nye kollega! Vi gleder oss og ser lyst på fremtiden med deg på laget!

Du blir en av fire leger, hvorav en LIS 1.

Du vil få mulighet til å jobbe nært mot eldresenter, helsestasjon og sykehjem. Vi samarbeider med hjemmetjeneste, ambulanse, NAV, barnevern og psykisk helse.

Du jobber selvstendig på egen liste, men litt pasienter på kryss og tvers av lister blir det. Rett og slett for å få logistikken til å gå opp. Gildeskål har rett under 2000 innbyggere. Listelengden er på 750 pasienter og fastlegekrisen med lange arbeidsdager, lite autonomi og lite kontroll på egen hverdag er noe du ser lite til her hos oss. Vi har god tid til hver pasient, tid til veiledning og tid til å gå hjem til middag og henting i barnehage. Men klart, noen perioder er svært travle, også hos oss.

Fast lønn etter avtale for arbeid på dagtid. På legevakt får du refusjoner fra Helfo og beredskapstillegg etter særavtalen.

På dagtid beholder du 25% av HELFO-refusjonene

Kommuneoverlegen har 15 år bak seg som allmennlege i Gildeskål. Venter på godkjenning som spesialist. Kommunen vil legge til rette slik at stillingen godkjennes som ALIS-stilling og kommuneoverlegen er da lokal veileder. Det vil bli lagt til rette for mulighet til deltagelse i veiledningsgruppe og deltagelse i de kurs som er nødvendig for både kompetanse innen legevakt og spesialisering.

Firedelt vakt. Hjemmevakt der man har med vaktradioen hjem. Man er med ambulansen ut på rød respons. Man har ansvar for Gildeskål med fastland og øyer. Ambulansebåt stasjonert i nabokommunen. Ambulansen er lokalt plassert. SAR Queen kommer fra Bodø. Den er ofte før deg på skadestedet slik at du har gode kompetente mennesker rundt deg også i akutte situasjoner.

Foto: Trygve Førde. Inndyr sentrum

Å eg veit meg eit land…….

Gildeskål er kommunen der Elias Blix ble født. De lysende strendene han skriver om finner du på Sandhornøya under Sandhornet som troner 993 meter over havet.

Om du liker å gå turer er definitivt Gildeskål stedet for deg. Med 50 mer eller mindre merkede turløyper finnes det noe for alle.

Topptur eller liten tur, kajakktur eller mer rusle i skogen tur. Ha med unger på tur eller gå alene og gruble tur. Vi garanterer at her finner du turen som passer deg.

Foto: Laila Didriksen. Utsikt fra Hestdalsfjellet

Nærhet til byen

Gildeskål ligger 10 mil fra Bodø. For oss her nord er det en “liten svipptur” slik at byen med de tilbud den har er ganske så tilgjengelig. Enten det er en kinofilm eller om du har lyst å gjemme deg bort på kafe. Bodø har flyplass. Og båtkommunikasjon både nordover, til lofoten og sørover

4,5 mil sør ligger Ørnes. Ett tettsted med apotek, bokhandel og vinmonopol. Med hurtigrute og hurtigbåtforbindelse både nordover og sørover.

Fra tettstedet Inndyr, der legekontoret ligger går det daglig hurtigbåt til Bodø.

Foto: Laila Didriksen. Utsikt fra til Fugløya

Hvem er så du?

Du er lege med norsk autorisasjon og du behersker norsk skriftlig og muntlig.

Du må tilfredstille kravene for å få refusjon fra HELFO.

Du kan fortrinnsvis gå selvstendige vakter, men om du er nyutdannet med turnus fersk i baklomma er du også hjertelig velkommen til å søke

Du har lyst på varierte dager med mange samarbeidspartnere og ulike typer pasienter

Du liker utfordringene legevakt gir, du ser ikke svart på hyppige vakter

Du er tilpasningsdyktig, samarbeidsvillig og er ikke redd for å ta en utfordring og tenke utenfor boksen når det trengs.

Foto: Laila Didriksen. Solnedgang

Hvem er vi?

Et legekontor med tre leger og turnuslege. Vi har to trivelige damer som er ansatt som hjelpepersonell og som betjener ekspedisjon og lab. Vi er godt utstyrt, og har vi det meste hjertet måtte begjære, men ikke analyse for blodgass.

Helsestasjon i samme gang med helsesykepleier og jordmor. Her vil du av og til fungere som helsestasjonslege.

I andre enden av gangen finner vi fysioterapeutene. De er der fem dager i uka og de er glad i å diskutere og samarbeide med deg.

Tusler du ut av venterommet kommer du inn på sykehjemmet. Her møter du først merkantilt personell der du alltid er velkommen innom for å stjele en penn eller en skriveblokk når du mangler på kontoret, det er også en hemmelig skuff for binders.

Videre kommer du til sykepleierkontoret der du av og til kommer til å ha ansvar for visitten. Sykehjemmet har 28 langtidsplasser, 4 korttidsplasser og 1 KAD-plass som du disponerer når du har vakt. I tillegg finnes det omsorgsboliger i kjelleren og hjemmetjenesten har egne trygghetsrom der pasienter som av noen grunn ikke klarer seg hjemme en liten stund kan få være. Vi har også et eget rom for palliasjon.

Når du har skravlet ferdig med sykepleierne på Gibos (kort navn for sykehjemmet) kommer du ned til hjemmetjenesten. I stedet for å sende PLO-meldinger er det hyggelig å gå ned, slå av en prat, løse problemet der og da og få med en sjokolade tilbake til kontoret. Eller en drops. Hjemmetjenesten har alltid noe godt på lager. Da medberegnes de gode tjenestene de leverer til pasientene. Hjemmetjenesten har også en avdeling som betjener Sandhornøy og Arnøyene. De får du titt og ofte snakke med på telefonen.

I et helt nytt hus bak sykehjemmet finner du kontoret til miljøterapitjenesten. De har sine beboere ute i kommunen og inne på huset. De smiler alltid og er gode hjelpere både ved pasientkonsultasjoner og på vakt.

Foto: Laila Didriksen. Utsikt fra Hestdalsfjellet med Lofoten i det fjerne og solglimt over Femris

Flere samarbeidsinstanser

Vi har flotte ansatte i psykisk helsetjeneste. De er en fantastisk støtte, både for deg og pasientene. Og de sier aldri nei når du sender dem en henvisning

Ruskonsulent. Vi har egen ruskonsulent. Som gjør en kjempejobb. Og som er god å sparre med når du har kjørt deg litt fast.

Folkehelsekoordinator og kommunalt ansatt fysioterapeut med ansvar for frisklivsentral og barn. Vi har også en ergoterapeut.

NAV. Vi samarbeider tett og godt med NAV. Vi kjenner alle på fornavn og har faste møter to ganger i året. I tillegg har kommunen etablert en tilretteleggingsgruppe slik at dialogmøter og samarbeidsmøter legges til en fast dag i måneden der du, arbeidsgiver, pasient og lokal og sentral NAV møtes. Fantastiske møter der man virkelig kommer fremover. Med handa på hjertet, samarbeidet med NAV er et av landets beste!

Drosjesjåfører. De loser deg sikkert rundt på vakt. Kjører deg dit du vil og har alltid en god kommentar selv om klokka er 03:42. De vet hvor folk bor og de vet mye annet lurt også.

Ambulansen er stasjonert på Inndyr, der også du må oppholde deg når du har vak. Du er med dem ut på akutturer og du blir godt kjent med dem. Vi har til nå ikke vært gode på å trene sammen, men det er noe vi ønsker å få til, kanskje er du den som kan være litt primus motor for det? Det er svært dyktige folk på ambulansen som kjenner kommunen, og som kjenner pasientene. Du er alltid trygg ute på oppdrag med dem

Bodø legevakt fungerer som legevaktsentral og siler telefonene inn til deg på vakt. Hyggelige stemmer som kan være en god støtte.

Nordlandssykehuset i Bodø er lokalsykehus og du konfererer med leger her som gir gode råd.

AMK. Din venn når det virkelig gjelder. Med full kontroll på ressurser du har til rådighet. Inkludert et enormt SAR-Queen helikopter som kommer når du roper med en armada av hjelpemenn og en kjærkommen helikopterlege.

Foto: Laila Didriksen. Inn Sørfjorden og med Novikfjellene i forgrunnen

Stedet du bor

Som lege må du oppholde deg i kommunesenteret Inndyr når du har vakt. Om du velger å bo et annet sted i kommunen er opp til deg, men på vakt må du være på Inndyr.

Stedet har ny flott skole med SFO og vi har barnehage.

Vi har treningssenter og en idrettshall der det spilles fotball, badminton, volleyball og det er også sirkeltrening og yoga. Det er skytterlag og husflidlag, hagelag og ungdomslag. Vi har quizkvelder, bygdekino, mulighet for å være politisk aktiv og idrettslaget tar med åpne armer imot ideer og voksne som vil bidra i barneidrett. Du kan fiske, se fotball, strikke og besøke biblioteket. Og mye mer.

Coop butikk som er åpen til langt på kveld. Men stengt på søndag.

Kirkested med en fantastisk prest om slikt betyr noe for deg og de har ortodokse gudstjenester på kirkestua som engasjerte sjeler blant våre flyktninger har fått i stand.

Lysløype med gåspor vinter/vår/høst og skispor så fort det kommer 4 cm snø.

Selv med vaktradioen har du tilgang på fine opplevelser i fjæra og fiskemuligheter.

Bank og minibank

Næringslivssenter og en videregående med linje for aquakultur som har egen fiskebutikk på onsdager. I tillegg har vi et visningssenter for oppdrett der de rett som det er har åpen dag. Et rundt akvarium der du omgis av laks.

Foto: Laila Didriksen. Desembersol

Å leve å bo i et lite samfunn

Om du ikke ønsker å møte pasienter på butikken sliter du. Men det må sies at pasientene her er meget godt oppdratt slik at selv om du møter dem så kommer de ikke til å spørre deg om prøvesvarene sine. Vi er et samfunn der de fleste av oss har to hatter, en på jobb og en på butikken og det respekterer folk.

Vaktbelastningen er stor. Det er ikke noe å skyve under en stol. Det er firedelt vakt. Men igjen, befolkningen er godt oppdratt og de ringer ikke unødig på vakt. Og du får i all hovedsak sove godt på natta selv på vakt. Hjemme i din egen seng. For vi har hjemmevakt. Så kan det så klart være vakter det er travelt på og du er ute hele natten. Men det er unntakene.

Alle vet hvem du er. Det må du bare leve med. Men etter et par år her så vet du hvem alle de andre er også, så det går opp i opp. Og man hjelper hverandre. Og ber hverandre på middag. Og henter hverandres unger i barnehagen og SFO. Og er på fornavn. Også med doktoren.

Foto: Laila Didriksen. Sandhornet

Nå har vi en ledig 100 % legestilling

Gildeskål er en liten kommune ti mil sør for Bodø. Vi er ikke mange her, rundt 2000 med stort og smått. Men vi som bor her er glade i kommunen vår og stolt av det vi får til her.

Vi har unngått kommunesammenslåing mot både nord og sør og det samme gjelder legevakt. Vi står på egne bein.

Som en av fire leger på vårt legekontor vil du få jobbe svært allsidig. Du har en egen fastlegeliste, per tiden på 750 pasienter. Hjemmelen vil også innbefatte kommunale oppgaver. Men vi vil at du skal være med på å forme dette sammen med oss. Så hvilke
oppgaver det blir og hvor mye det blir av dem er nå ikke klarlagt.

Sammen med deg skal vi utforme legetjenesten i Gildeskål slik at den i mange år fremover fortsatt står på egne bein, robust og sikker.

Det vi ønsker er en lege som kan fylle vår ledige hjemmel. Totalt har vi tre hjemler og LIS1 stilling. Den nye hjemmelen vil oppfylle det som trengs for ALIS-stilling. Det vil legges til rette for veiledning lokalt og for at man skal få delta i veiledningsgruppe.

Gildeskål har ikke interkommunal legevakt. Det er oss fire som står i det. Men det går bra. Fleksibel og lokal tilrettelegging gjør at vaktplanen tilpasses og man får den frihelgen man ønsker seg. Firedelt legevakt betyr en helg i måneden og en hverdag hver uke. Vaktene tilbringes som hjemmevakt med radio. Du sover godt de aller fleste netter. Vaktlivet er en stor del av livet som lege her. Legevakt er spennende, utfordrende, til tider litt skummelt, men morsomt og givende. Og du har alltid noen som støtter deg.

Det er en fordel om du kan gå selvstendige vakter, men om du er fersk fra turnus så er du også velkommen til å søke.

Helst ser vi at du ikke er en einstøing som murer deg inn på kontoret ditt. Vi er et stort team her med stort og smått. Vi er avhengige av hverandre her, og også av deg.

Det som må være på plass hos deg er at du kan jobbe selvstendig for HELFO ’s regning. Du må med andre ord ha gjennomført norsk turnus. Du får fastlønn. I tillegg kommer beredskapslønn på vakt og refusjoner fra Helfo på vakt som du selv beholder. Du vil også beholde 25% av refusjonen du tjener inn på dagtid.

Her i Gildeskål har du muligheten til å få en spennende arbeidshverdag, som du selv har stor innflytelse over, samtidig som du kan leve et godt liv ved siden av. Det gode liv i allmennmedisin, det finner du hos oss!

Da venter vi rett og slett å høre fra deg

Kontakt kommunalsjef Lisbeth Movik eller kommuneoverlege Laila Didriksen, for en uforpliktende prat.

Du kan også melde din interesse ved å dele din e-postadresse, så knytter vi kontakt:

Laila Didriksen
Kommuneoverlege
mob. +47 951 15 815
didlai@gildeskal.kommune.no

Lisbeth Movik
Kommunalsjef
mob. +47 994 85 163
movlis@gildeskal.kommune.no

Foto: Henning Didriksen. Sandhornet, Femris, Forstranda og Inndyr

Gildeskål kommune – Lege