Virksomhetsstyring og ledelse er særlig viktige drivere for vår økonomisjef.

ØKONOMISJEF

Vil du lede en engasjert økonomiavdeling i en vekstkommune?

Som økonomisjef i Ås kommune vil du lede en kompetent og engasjert avdeling. Du vil få mulighet til å samarbeide tett med kommunens ledelse og øvrige tjenesteområder for å sikre en effektiv og helhetlig økonomistyring. Er du en inspirerende leder med gode samarbeidsevner og en strategisk tilnærming?  

Vi søker nå etter en handlekraftig og samfunnsengasjert økonomisjef som vil være med på den videre veksten i kommunen, og bidra til at kommunen lykkes med sine mål. Som økonomisjef er du en del av kommunedirektørens ledergruppe, og har en viktig rolle inn i kommunens strategiske- og økonomiske utvikling. Økonomisjef rapporterer til kommunedirektør, og er en viktig sparringspartner for kommunedirektør, virksomhetsledere og annet nøkkelpersonell.

Arbeidsoppgaver:

Økonomisjefen har personal- og resultatansvar for fagområdene regnskap-, lønn, innkjøp og budsjett. Det er teamleder på noen av fagområdene, og totalt har avdelingen rundt 20 medarbeidere. 

Du vil i samarbeid med kommunedirektøren ha ansvaret for å legge til rette for god økonomisk planlegging, virksomhetsstyring og rapportering for kommunen, i tillegg til blant annet følgende oppgaver;

  • Lede og videreutvikle fagområdene
  • Være en pådriver for oppfyllelse av kommunens målsettinger sammen med resten av kommuneledelsen
  • Ansvar for helhetlig virksomhetsstyring og internkontroll i kommunen i samarbeid med resten av kommuneledelsen
  • Bidra med politisk saksutredning, og sikre iverksetting og gjennomføring av politiske vedtak
  • Bidra til samarbeid og samhandling på tvers av kommunes tjenesteområder

Det kan komme endring i ansvar og oppgaver. Ansvar for kommunens digitaliseringsarbeid har ligget til stillingen, men er midlertidig flyttet. Det vurderes om dette skal bli en permanent endring.

Kvalifikasjoner:

  • Relevant utdanning på masternivå, eventuelt kan lang relevant erfaring i tillegg til bachelor utdanning kompensere for kravet om mastergrad
  • Relevant lederfaring
  • God erfaring med økonomiske IT-systemer og god forståelse for digitalisering og teknologi
  • Strategisk og operativ erfaring med økonomiarbeid, herunder god forståelse for regelverket innen fagområdet
  • God rolleforståelse og forståelse for skjæringspunktet politikk/administrasjon
  • Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Det er i tillegg ønskelig med kunnskap om økonomireglementet for kommuner og erfaring fra kommunal sektor eller annen offentlig virksomhet. Solid erfaring fra privat sektor og god forståelse for offentlig sektor vil også bli vurdert.

Personlige egenskaper:

Vi leter etter deg som tar initiativ og finner løsninger i samarbeid med andre, samtidig som du også er uredd og har stor gjennomføringskraft. Følgende personlige egenskaper vil bli vektlagt:

  • Svært gode kommunikasjons og samarbeidsferdigheter, er troverdig og skaper tillit
  • God gjennomføringskraft og beslutningsevne
  • Tar ansvar og utøver ledelse basert på tillit, åpenhet, respekt og tydelighet
  • Har helhetsforståelse, evne til nytenkning og strategisk arbeid samtidig med fokus på totaloversikt og økonomisk utvikling
  • Søker muligheter for tverrfaglig samarbeid, forankrer og finner gode løsninger
  • Er analytisk, strukturert og drives av å skape gode resultater for kommunen som helhet

Personlig egnethet vil tillegges vekt. 

For nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte vår rådgiver Rune Frøyslie, CRUIT AS, på telefon 402 82 150, eller kommunedirektør Tom-Arne Tørfoss på telefon 920 13 827

Vi kan tilby:

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom oppfordringen ikke blir tatt til følge, blir søkeren varslet om dette, jfr. Offentleglova §25

Søknadsfrist 8. september 2024

Rune Frøyslie
Rådgiver i Cruit
rune.froyslie@cruit.no
+47 402 82 150

Kari Meyr
Researcher
kari@cruit.no
+47 452 25 533

Tom-Arne Tørfoss
Kommunedirektør
+47 920 13 827

Om Ås kommune:

Ås er en kommune i Follo i Akershus. Kommunen grenser til Vestby, Frogn, Oppegård og Ski i Akershus og Hobøl i Østfold. Ås kommune er også hjemkommunen til Universitetet for miljø- og biovitenskap (NMBU). I kommunen ligger også en av Norges mest kjente fornøyelsesparker, Tusenfryd.

Ås kommune har ca. 22,000 innbyggere og ligger 3 mil sør for Oslo. Offentlig Kommunikasjonen er godt utbygd, og det er bare 17 min. med tog fra Oslo. Bor du i Oslo, kan du også kjøre mot trafikken til og fra jobb. Ås er i sentrum av Folloregionen, og det er bare 10 min. i bil til våre naboer Drøbak, Ski og Vestby. Kommunen har gode bo – og oppvekstmiljø, gode skoletilbud og mange kultur- og fritidstilbud.

Økonomisjef Ås kommune – Cruit as